Klassifisering av slakt

Ønsker du å selge kan vi kjøpe opp en begrenset mengde for videreforedling.
NB! Alt kjøtt som skal tas inn i pølsemakeriet må være kontrollert, enten av Mattilsynet eller av godkjent feltkontrollør.

A
Rene og fine slakt av prima kvalitet

B
Slakt som er tilgriset (lyng, gress eller lignende)
Slakt som har mye hår
Slakt som har skuddsår som ikke er rengjort

C
Slakt som har vomskade
Slakt som har hengt for lenge i høy temperatur
Slakt som er frossent ved ankomst og ikke kan bedømmes
Slakt som er tilgriset
Slakt som har stygge skuddsår som ikke er rengjort
Slakt som har surt blod
Slakt med pH over 5.8

C-slakt lan bli avvist ved mottak eller av Mattilsynet ved kontroll. Tilleggspris på kr. 2,-/kg for skjæring og bearbeiding.
Produseres kun på kundens eget ansvar i forhold til sluttkvalitet på produktet.

D
Kassert elg